Ga naar de inhoud

Gunnen en de gunfactor

Daar gaan we. “Maar ik gun het hem/haar zo!”. Zou hij of zij het jou dan niet gunnen, dat ie gratis en vrijblijvend al die kennis uit je trekt? Het gaat helemaal niet over gunnen.

Het is je gegund

© Foto: Aaron Blanco Tejedor via Unsplash

In de aannemerij word je een werk gegund. Dat betekent dat op basis van jouw vrijblijvende offerte, jouw prijs is gekozen als de prijs die betaald gaat worden voor het project dat jij uit mag voeren.

Die gunfactor hangt daar ook aan vast. Doordat jij zo’n sympathiek persoon bent, willen ze graag met je werken. Ook als je misschien iets duurder bent dan je concurrent.

Dat heeft dus niks te maken met dingen gratis doen!

Als jij een gesprek hebt met iemand die je het allerbeste gunt, dan maak je de beste prijs voor zijn/haar project, naai je diegene geen oor aan en doe je je opperste best om de best mogelijke service of dienst te leveren.

Iemand iets gunnen, betekent niet dat er geen factuur gestuurd wordt.

Aardig gevonden willen worden

Is het dat niet? Je vindt iemand sympathiek, diegene heeft de gunfactor. Wat zou het fijn zijn als zo iemand jou aardig vindt, en jou ook iets gunt. Dan kun je best met je prijs omlaag, of even iets tussendoor doen, of niet?

Jeetje, als je tot hier op deze pagina, nee website, bent gekomen, begrijp je dat we dat echt anders zien.

Bouw liever aan een goede relatie met diegene, beweeg in hetzelfde netwerk. Zorg dat je elkaar versterkt. Uiteindelijk zullen mensen jullie allebei iets gunnen. En daarvoor mag jij dan weer een factuur sturen.